MEMENTO

MEMENTO

Šta je Memento?

Memento je još jedna od spiritualnih metoda čuvenog psihologa Živorada Mihajlovića Slavinskog. Ova metoda omogućava da se bez hipnoze vrate sećanja iz prethodnih života (koja nas opterećuju) i da se integrišu. Metoda polazi od pretpostavke da prošli životi u izvesnoj meri utiču na sadašnji život i da taj uticaj nije uvek dobar, te da ga je moguće izmeniti. 

Memento je više nego interesantna metoda, koja klijentima otvara nove horizonte i pruža mogućnost za dublje razumevanje stvarnosti. Iako je bazirana na pretpostavci o postojanju prethodnog života, Memento je neobično praktična i proverljiva metoda. 

Uz pomoć Mementa (regresije) se osvešćuju potisnuta sećanja i eliminiše se njihov negativan uticaj na svakodnevni život. Specifičnim procesom čisti se negativan misaoni i emotivni naboj koji je nastao mnogo pre rođenja. 

Stiče se duboko razumevanje emocija koje osobu prate u ovom životu, a povezane su sa pređašnjim iskustvima. Takođe, bolje se razumeju odnosi sa ljudima iz ovog života ako se pogledaju iz tog šireg konteksta. Može da se desi da se oslobode one osobine ličnosti koje su osujećene u prošlim životima. 

Regresoterapija može značajno da doprinese stabilizovanju ličnosti i pronalaženju duševnog mira u ovom životu.

Ponekad se otkriju „otcepljeni“ delovi ličnosti koje je moguće reintegrisati u sadašnjem životu. 

Memento pruža neobičnu mogućnost da se detektuju odluke duše nakon završene inkarnacije (nakon smrti). S tim u vezi može da se procenjuje svrha sadašnjeg života i ubrza duhovni razvoj. 

Kome je namenjen Memento?

Memento je metoda koja omogućava duboko razumevanje sopstvene ličnosti, pa je u skladu sa tim namenjena osobama koje su na to spremne. Primenjuje se kod osoba koje su otvorene za metode i shvatanja koje nisu deo opšteprihvaćenih uverenja i javnog diskursa. 

Mnogi klijenti, koji su imali iskustvo primene ove metode, ostali su zaprepašćeni njenom slikovitošću i efikasnošću. Gotovo svi ističu da iskustvo sa primene Memento metode utiče pozitivno na njihov duhovni razvoj

Memento je namenjen osobama koje žele: 

  • Da bolje razumeju svoje slabosti ili negativne okolnosti u životu, za koje inače ne postoji adekvatno objašnjenje
  • Da bolje razumeju sopstvene ciljeve i eventualno ih revidiraju
  • Da pobljšaju svoje odnose sa okruženjem
  • Da unaprede svoj lični razvoj
  • Da razvijaju stanje više svesti i da bolje kontrolišu svoj ego
  • Da shvate zašto im se određene osobe pojavljuju u životu i kakva je njihova uloga
  • Da steknu uvid u dešavanja koja su se odvijala u prošlim životima iz radoznalosti

Kako se izvodi?

Memento je metoda koja se izvodi na seansama i traje između pola sata i sat vremena. Nije potrebna nikakva prethodna priprema. Metodu izvodi isključivo licencirani procesor (Zorica Zarić). 

Može da se radi regresija (primena Memento metode) na neki određen prošli život za koji nas vezuje problem u sadašnjem životu ili se možemo usmeriti na neki značajan prošli život. 

Tokom primene Memento metode nisu zabeležene negativne pojave ili bilo šta što bi se moglo nazvati nus pojavama. Nakon seanse klijenti odlaze kući bez tenzije, u dobrom raspoloženju i sa znatno dubljim razumevanjem sebe i svog života. Neretko imaju potrebu da sa psihološkim savetnikom naknadno razgovaraju o novootkrivenim delovima sopstvene ličnosti. 

Procesor (Zorica Zarić) je dužan da u potpunosti ispoštuje poverljivost svih iznetih podataka klijenta, kao etički najvažniju stavku seanse. 

Spread the love