Integra protokol

Integra protokol

Šta je Integra Protokol?

Osnova Integra Protokola je rad sa identitetima koje svaka osoba prirodno ima, iako često nisu osvešćeni. Spiritualni razvoj se postiže upravo osvešćivanjem i uklanjanjem zaglavljenih identiteta. Budući da identiteti mogu biti u suprotnosti što dovodi do unutrašnjeg konflikta. To je i jedan od glavnih razloga zašto neke osobe ne mogu uspešno da rade na ostvarivanju svojih ciljeva. Otkrivanjem i neutralisanjem suprotstavljenih identiteta osoba ostvaruje potreban duševni mir i funkcionalnost u različitim životnim sektorima. 

Integra Protokol je razvio trener trenera spiritualne tehnologije sa višedecenijskim iskustvom, Vladimir Stojaković

Šta su identiteti i kako prepoznati njihovu funkcionalnost?

Svi ljudi neminovno razvijaju više različitih identiteta, uglavnom nesvesno. Pojedini identiteti su zasnovani na „grešci“ u mišljenju, kao na primer sledeći: tužan sam = ja sam tužna osoba. Tako osoba sebe percipira kao tužnu, što dalje utiče na njeno samopouzdanje i socijalni život, iako se radi samo o raspoloženju i emocijama privremenog karaktera. 

Identiteti se pojavljuju i u situacijama trauma, te je njihovo oslobađanje od višestrukog značaja za eliminisanje posledica traume. Ali takođe i za rad na identifikovanju i ostvarivanju sopstvenih ciljeva. 

Smatra se da su identiteti izvršioci ciljeva za koje smo nekada doneli odluku. Svako donošenje odluke, bez obzira da li je na svesnom ili nesvesnom nivou, podrazumeva i postavljanje ciljeva, kao i zauzimanje odgovarajuće tačke gledišta. Kada dođe do ostvarivanja određenog cilja, pomenuta struktura se gubi jer više nema značaj. Ukoliko ne dođe do ostvarenja cilja donosimo tzv. porazne odluke, što takođe vodi u stvaranje novog cilja i indentiteta. 

Ukoliko su identiteti suprotstavljeni i osoba ima unutrašnji konflikt, identifikuje se malo sa jednim, malo sa drugim identitetom. Tokom ove oscilacije osoba i dalje stvara nove ciljeve na obe strane „konflikta“. Kada se osoba bavi ostvarenjem ciljeva sa jedne strane konflikta, neminovno izaziva negativnu reakciju sa druge strane, te tako održava svoj unutrašnji emotivni konflikt. Što ovaj proces duže traje postaje složeniji i zamršeniji. 

Da bi se osoba izvukla iz pomenutog kruga, potrebno je da putem Integra Protokola (i dodatnih metoda) osvesti i neutrališe sopstvene nefunkcionalne identitete. Nesigurnost koja proističe iz unutrašnjeg konflikta biva zamenjena svešću o mogućim ishodima. 

Integracijom emotivnog konflikta unutar ličnosti stvara se unutrašnji mir, nestaju emotivni problemi i osoba postaje spremna da redefiniše sopstvene ciljeve. 

Osnovne vrednosti Integra Protokola

Osnovna namena metode Integra Protokol je osvešćivanje i neutralisanje negativnih identiteta koji ometaju zdravo funkcionisanje čoveka. Integra Protokol  je efikasan za: 

 • Eliminisanje emotivnih problema
 • Uklanjanje trauma
 • Rešavanje unutrašnjih konflikata
 • Unapređivanje kapaciteta za rad na sopstvenim ciljevima
 • Oslobađanje od negativnih uverenja
 • Rešavanje anksioznosti
 • Neutralisanje strahova bez obzira na razlog njihovog nastanka 
 • Izlaženje iz stanja zaglavljenosti
 • Ubrzavanje duhovne evolucije
 • Postizanje unutrašnjeg mira 
 • Dostizanje iskustva Jednosti i celovitosti

Kako se izvodi ova metoda?

Integra Protokol se primenjuje na psihološkom savetovanju prema proceni savetnika. Metoda Integra Protokol ima niz prednosti nad drugim metodama u pogledu efikasnosti. Sastoji se iz tri nivoa: osnovni, standardni i napredni Integra Protokol.

U primeni se kreće od jednog određenog problema koji muči klijenta i remeti njegovo funkcionisanje. To može da bude emocionalni problem, preživljena trauma, loša iskustva ili nemogućnost da se postižu željeni ciljevi.  

Pored toga, Integra Protokol je i inovativan metod psihološke samopomoći. Uz kvalitetnu edukaciju pogodan je i za samostalno rešavanje manjih psiholoških problema poput nagomilanog negativnog emotivnog naboja, stresa, negativnih uverenja i anksioznosti. 

Seminar Integra Protokol

Metoda Integra Protokol može da se usvoji putem individualnog ili grupnog dvodnevnog seminara. Seminar Integra Protokola se održava uživo, u prostorijama trenera ili online. Nakon završenog seminara polaznici su u mogućnosti da samostalno primenjuju metodu Integra Protokol na sebi, ali i na drugima. Polaznicima je na raspolaganju sav potreban pisani materijal sa primerima iz primene. 

Da bi sigurno utvrdili metodu, svi polaznici dobijaju bonus besplatne jednočasovne online konsultacije nedelju dana nakon završenog seminara. Tom prilikom mogu da ponovo prođu kompletan proces sa trenerom i da postave sva pitanja koja su se u međuvremenu pojavila. 

Seminar Integra Protokol je namenjen:

 • Psiholozima, koučevima i psihoterapeutima kao dodatna metoda
 • Pedagozima i defektolozima, kao i drugim savetnicima koji rade sa mladima
 • HR specijalistima koji rade na razvoju kadrova 
 • Zdravstvenim savetnicima koji žele da primenjuju holistički pristup
 • Svim osobama koje žele da rade na sebi i unapređuju svoj život na taj način, bez obzira na zanimanje

Za više informacija o seminarima Integra Protokola pratite stranicu SEMINARI ili pozovite na telefon: + 381 64 110 9 444. 

Spread the love